fredag 19. desember 2008

OsamaK ikke valgt til admin på Commons

Den siste uken har OsamaKs adminnominasjon vært et hett tema på Commons. Osama er en typisk «vaktmester», som bruker mye tid på slikt andre ikke synes er spesielt morsomt – for eksempel å merke tusenvis av bilder med «no source». På bakgrunn av dette skulle Osama være en god kandidat.

Jeg stemte imidlertid imot. Bakgrunnen var at Osama hadde lastet opp et bilde av det israelske flagget med et kryss over. (ok, jeg vet det ikke er et kryss, men har vanskeligheter med å finne et annet ord. «Parkering forbudt», kanskje?) Han har også hatt symbolet på brukersiden sin (om enn bare for seks dager).

Jeg synes det er direkte smakløst å laste opp slike bilder. Wikipedia-prosjekter skal være inkluderende, og slike bilder sender et kraftig signal til israelske brukere (og tildels til jøder andre steder i verden også) om at de ikke er velkomne til å bidra på Wikimedia Commons. Det liker jeg dårlig. At han er kritisk til den israelske regjeringens politikk overfor sine naboland og -folkeslag er en ting, men det kan han eventuelt vise på andre måter hvis han absolutt har behov for det.

Det var imidlertid også grunner til å stemme for Osama. Han er allerede administrator på Wikipedia på arabisk, og alle fra arabisk Wikipedia som var innom adminnominasjonen stemte for. Det er jo et godt signal. Likevel: bruken av det anti-israelske bildet gjorde at jeg stemte imot. Men jeg håper at Osama fortsetter arbeidet sitt med å finne bilder uten kilde eller lisens – og når det har gått en stund skal man ikke se bort i fra at folk har glemt «No Israel.svg»…

3 kommentarer:

  1. Bildet er ikke nødvendigvis antisemittisk – Israel-hat ≠ jødehat. MEN, jeg er helt enig i at det er smakløst gjort, og noe som ikke egner seg på Wikimedia-prosjekter.

    SvarSlett
  2. Jeg brukte jo heller ikke ordet «antisemittisk». Jeg er obs på at dette ordet ikke må misbrukes, og OsamaK har så vidt jeg har sett ikke gitt uttrykk for slike holdninger.

    SvarSlett
  3. Hmm, jeg var da sikker på at jeg leste det (ellers hadde jeg ikke kommentert). Har du juksa? XD Uansett, vi er nok enige.

    SvarSlett